Новини

Експерти пояснили, хто із споживачів може не платити за доставку газу

Доставка (розподіл) газу в Україні подорожчала на 3,9%. Але для кожного окремого облгазу розмір тарифу визначається окремо.

Про це пише “ГазПравда”, передає Час Пік.

Сума в платіжці за розподіл газу залежить від обсягів спожитого палива.

Якщо споживач не користується газовим котлом, тоді йому варто звернутися до свого оператора ГРМ із заявою про відключення газового котла, і змінити категорію споживання в договорі про розподіл газу (наприклад на “для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі”).

Однак слід звернути увагу, що зміна групи споживання вплине на нарахування за розподіл тільки на майбутні періоди (тобто, з 1 січня наступного року). Розраховані обсяги за минулий період залишаться на рівні діючої на той період групи споживання.

Плата за розподіл газу не нараховується лише тим домогосподарствам, яким офіційно було припинено постачання (розподіл) газу, що підтверджується відповідним Актом припинення газопостачання.

Якщо споживач не бажає платити за розподіл газу, йому необхідно звернутися до свого оператора ГРМ і написати заяву про припинення постачання (розподілу) газу з розірванням договору про розподіл газу. Але в разі необхідності відновлення газопостачання доведеться здійснити оплату за його підключення.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.