Новини

На Україну чекає перша репетиція весни: синоптики прогнозують потепління

У період з 7 по 13 лютого на українців чекає потепління. Синоптики повідомляють про тривалі відлиги та аномально високі температури.

Про це пише 24 канал.

В атмосфері над Північною Атлантикою та Європою від початку лютого фіксують чітко виражений західний переніс повітряних мас. Це забезпечує постійне випадання опадів та відлиги.

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, протягом тижня очікується переважання області зниженого атмосферного тиску в районі Скандинавії та Норвезького моря. Натомість над Західною Європою та країнами Середземномор’я пануватиме антициклон та малохмарне небо.

“В Україні найближчий тиждень має всі шанси бути аномально теплим з достатньою кількістю опадів і тривалими відлигами”, – наголосив синоптик.

Вони супроводжуватимуться туманами. Перевищення середніх температур прогнозують у межах +3…+7 градусів щодо кліматичної норми.
Кібальчич уточнив, що сніг, мокрий сніг, дощ, мряка будуть протягом всього тижня. Однак найінтенсивніше вони проявляться в західних і північних областях країни. Синоптик підсумував, що на Україну чекає перша репетиція весни.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.