Новини

На Буковині починається третя, найважча хвиля коронавірусу, – Чорний

У Чернівецькій ОДА заявили про загрозливу ситуацію з поширенням коронавірусу.

Про це на засіданні обласного ковід-штабу заявив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Чорний, пише molbuk.ua

“Хотілося би зазначити, що на сьогодні можна вже говорити про третю хвилю коронавірусу. І вона – одна із найважчих. Пацієнти поступають дуже важкі, одразу на дотацію кисню. Якщо взяти, до прикладу, осінь та весну 2020 – кожному третьому потрібна була киснева дотація, то тепер майже кожен пацієнт поступає одразу потребує доступу до кисню. Реанімаційні відділення таких лікарень, як: Вижницька ЦРЛ, Кіцманська ЦРЛ, Сторожинецька ЦРЛ, міська лікарня №3 – заповнені на 100%”, – сказав Чорний.

За словами посадовця кілька лікарень області завантажені на 100%.

“На сьогодні у нас 20 госпітальних баз, які надають допомогу ковід-хворим. Там розгорнуто 2162 ліжка та перебуває 1382 пацієнта. Міська лікарня №3, міська лікарня №4, та обласний госпіталь ветеранів війни – тут завантаженість ліжок складає близько 100%”, – додав Олег Чорний.

Також він повідомив про черговий сумний рекорд госпіталізацій за добу.

“Ми зафіксували черговий сумний рекорд госпіталізацій за добу – 176 пацієнтів ушпиталили. Хотілося би зазначити, що частину хворих із Чернівців ми госпіталізовуємо до районних лікарень. З такими темпами і ці лікарні будуть заповнені у найкоротший термін”, – заявив посадовець.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.