Новини

Керівники лікарень на Буковині нараховували собі по 140 тис грн зарплати, – Чорний

У Чернівецькій області генеральні директори деяких медичних закладів нараховували собі зарплати понад сто тисяч гривень. Водночас у їхній підлеглих зарплата могла бути мінімальною — 6-7 тисяч гривень.

Про це в ефірі каналу “Чернівецький промінь” розповів начальник департаменту охорони здоров’я Олег Чорний.

“У нас в області були випадки, коли головний лікар отримував по 140 тисяч гривень зарплати за місяць. Це було пов’язано з тим, що до недавнього часу це практично ніхто не контролював. Все залежало від умов, прописаних у трудовому договорі керівника. Звісно, керівник не міг собі призначити сам таку зарплату. Але заступник керівника призначав такі преміювання чи надбавки”, – розповів Олег Чорний.

У департаменті охорони здоров’я зазначили, що відтепер зарплати будуть контролювати.

“Місць тому була ухвалена постанова, відповідно до якої керівникам медзакладів заборонено нараховувати собі заробітню плату більше, ніж 60% від середньої заробітньої плати медичного песоналу. Це вже врегульовано законом. І таких зарплат у головних лікарів вже не буде. Тобто якщо у керівника зарплата сто тисяч гривень, то у його працівників тоді має бути зарплата 40 тисяч гривень”, – зазначив Олег Чорний.

Олег Чорний розповів, що у нього оклад майже 14 тисяч гривень, також щомісяця отримує премію та надбавки у розмірі 50% окладу.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.