Новини

«Поставимо хрест на цілій галузі»: у Чернівцях депутат, який торгує феєрверками, виступив проти заборони продажу піротехніки

Чернівецька міська рада не змогла ухвалити рішення щодо заборони продажу й використання феєрверків та піротехнічних засобів на території громади.

Як повідомляє molbuk.ua, цей проект рішення депутати розглядали на черговій сесії міськради у четвер, 27 січня, однак кінцевого рішення з приводу цієї проблеми обранці не затвердили.

Депутат міськради від фракції “Народний контроль” Іван Гончарюк виступив проти ухвалення цього рішення. Він вважає, що міськрада не може повністю заборонити використання у місті піротехніки.

“Тому що використання піротехніки – це не тільки підпал петарди чи підрив феєрверка. Ця петиція торкається дуже широких верств нашого бізнесу – ресторанного тощо. Інша сторона – що ми маємо досить великий оптовий ринок, де реалізовується частина цих товарів. До нас приїжджають з сусідніх країн і з сусідніх областей. Тому, якщо ми заборонимо і продаж, і реалізацію, ми поставимо хрест на певній галузі й позбавимо робочих місць наших підприємців”, – сказав депутат у своєму виступі.

Гончарюк запропонував створити робочу групу, до якої включити представників правоохоронних органів і рятувальників. Ця група, за словами депутата, має визначити класи піротехнічних засобів, які мають підпадати під заборону використання в місті.

Пропозицію щодо заборони використання піротехнічних засобів на території громади підтримали депутати Олексій Каспрук (Пропозиція) й Тарас Прокоп (Єдина альтернатива), проте депутат Іван Гончарюк продовжував виступати проти ухвалення рішення у редакції, запропонованій на розгляд сесії. Зрештою, представник “Народного контролю” запропонував відкласти цей проект рішення на доопрацювання.

Як наслідок – депутати зняли з розгляду це питання.

Варто зауважити, що депутат Іван Гончарюк є власником оптово-роздрібного інтернет-магазину товарів для свята. Серед продукції, яку реалізує цей магазин – петарди, феєрверки, хлопавки та інші піротехнічні засоби.

Під час свого виступу з питання ймовірної заборони у Чернівцях феєрверків депутат Гончарюк не повідомив про потенційний конфлікт інтересів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.