Новини

З початку року працевлаштували майже 400 буковинок: де знайшли роботу

Із початку року Чернівецька обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу для 711 осіб. 56% працевлаштованих – це жінки, 399 буковинок. Кожна третя жінка отримала роботу до надання статусу безробітного.

Про це повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості, пише molbuk.ua

“Сьогодні роботодавці не звертають увагу на стать працівника. Конкурентоспроможними на ринку праці є не жінки або чоловіки, а професіонали. Якщо людина володіє навичками, знаннями, досвідом, які зазначені як критерії для відбору на вакантну посаду, то вона має рівні можливості у працевлаштуванні, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільше буковинок стали соціальними працівницями (35 осіб), 16 – продавчинями продовольчих товарів, 15 – медсестрами у медичних закладах області, 11 – кухарками, 12 – підсобними робітницями, 10 – робітницями з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва.

10 жінок працевлаштовані менеджерками зі збуту, у сфері готельного бізнесу, регіонального розвитку та з адміністративної діяльності.

Також жінки, які зайшли роботу в цьому році, працюють заступницями директорів, начальницями відділів, начальницями відділів поштового зв’язку, завідувачками господарства, інженерками з проектно-кошторисної роботи, спеціалістками державної служби, лікарками, юрисконсультками, бухгалтерками, в тому числі і головними, а також вчительками, помічницями вихователів, фармацевтками, секретарками судових засідань, інспекторками з кадрів.

Жінки працевлаштовувалися і на так звані “чоловічі професії”, зокрема, шліфувальницями по дереву, верстатницями деревообробних верстатів, сортувальницею матеріалів та виробів з деревини, операторками котелень, йдеться у повідомленні центру зайнятості.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.