Новини

Подорожчання маршруток у Чернівцях: перевізників обіцяють контролювати

З 1 лютого у Чернівцях подорожчає проїзд у маршрутках до 9 гривень. Але у міській раді вважають, що це одразу не змінить ситуацію зі станом маршруток.

Про це molbuk.ua сказав заступник міського голови Чернівецької міської ради Ігор Крохмаль.

“З 1 лютого, як подорожчає проїзд, не може одразу змінитися стан маршруток. Тому що вимагати від перевізників виконання інвестпрограми з тарифом у сім гривень не могли. Жоден банк не дасть їм кошти їм ні в лізинг, ні в кредит, бо підприємці неплатоспоможні”, – вважає Ігор Крохмаль.

Водночас у міській раді запевняють, що почнуть ретельно контролювати графік дотримання руху маршруток.

“Але з підвищенням тарифу перша вимога, яка буде у міської ради, це дотримання інвестиційної прогами щодо оновлення рухомого складу транспорту. Також контролюватимемо дотримання графіків. Будемо проводити щоденний моніторинг та перевірку графіків руху. На сьогодні маємо приблизно 60 актів перевірок підприємств-перевізників і застосованих санкцій понад на 30 тисяч гривень. Їх вже сплачено до бюджету. Тож перевізники відчули, що їх почали контролювати. Тому при недотриманні графіку, будемо виносити на виконком рішенння про розірвання угод і оголошення нових конкурсів”, – сказав заступник мера.

Нагадаємо, 11 січня виконком ухвалив рішення про підвищення тарифу на проїзд у маршрутках з 1 лютого.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.