Новини

«Це була людина-легенда»: у Чернівцях помер відомий професор – колеги і студенти шоковані

У Чернівцях пішов з життя доктор юридичних наук, професор Михайло Никифорак.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці юридичного факультету ЧНУ.

“23 січня 2022 року закінчила свій земний шлях і відійшла до Вічності Людина, котра уособлювала собою цілу епоху становлення юридичного факультету. Людина, яка віддала багато сил на благо його розвитку. Людина, яка завдяки своїй принциповості, наполегливості, професійності, мудрості, любові до науки та відданості справі – залишається в серцях і пам’яті кожного з нас”, – йдеться у дописі.

Студенти та колеги Михайла Никифорака у коментарях до допису висловлюють численні слова співчуття. Вони пишуть, що їм важко усвідомити новину про смерть професора.

“Щирі співчуття… Хороша людинa і викладач… Царство небесне”.

“Щирі співчуття рідним! Відданою своїй праці та щирою людиною був і залишиться назавжди в спогадах своїх студентів, Михайло Васильович”.

“Вічна пам’ять!!! Це була прекрасна людина і чудовий Викладач!!!!”.

“Михайло Васильович був знаковою людиною на юридичному факультеті, його легендою. Дуже шкода, що обірвалось так рано його життя … Сумую та щиро співчуваю рідним….Світла пам’ять про мого вчителя, колегу і просто дивовижну людину…”.

“Хай з Богом спочиває…”.

Михайло Никифорак: що відомо про професора

Він народився 14 лютого 1952 р. у с. Рибне Косівського району Івано-Франківської області. Закінчив історичний факультет Чернівецького державного університету імені Юрія Федьковича (1976), юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка (1995).

Від моменту відновлення юридичного факультету (1991) Михайло Васильович працював заступником декана з навчально-методичної роботи (1993-2008), завідуючим кафедрою теорії та історії держави і права (2008-2017), професором кафедри теорії права та прав людини (2017-2022). Наукові інтереси професора зосереджені на питаннях історії права, загальної теорії права, методології юридичної освіти та науки. Головний редактор збірника наукових праць “Ерліхівський журнал”, член спеціалізованої вченої ради Д 35.052.19 Національного університету “Львівська політехніка”, член Міжнародної асоціації істориків права. Під його керівництвом захищено 3 дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук. Автор понад сотні публікацій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.