Новини

Деякі школи Чернівців переходять на «дистанційку» через ріст ГРВІ

У школах Чернівців, окрім ковід-спалаху, зростає також рівень захворюваності на ГРВІ.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомила заступниця керівниці управління освіти Чернівецької міськради Олена Кузьміна.

Зокрема, станом на 19 січня на ГРВІ у школах міста захворіло 4,5% вчителів.

“Серед дітей захворюваність на ГРВІ значно зростає – у нас уже є заклади, у яких кількість хворих наближається до 20 % чи перевищила цих 20 %. У таких закладах керівники ухвалюють рішення переходити на дистанційне навчання. До прикладу, вчора, 18 січня, ліцей №14 перейшов на дистанційне навчання, щоби перервати цей ланцюжок захворюваності. Тому що минулого року ми стикнулися з тим, що через захворюваність не було можливості навчати дітей навіть дистанційно, бо відсоток хворих вчителів був настільки високим, що не було кому проводити заміну”, – каже Олена Кузьміна.

Досвід попередніх років показує, що у цей період другої половини січня – початку лютого – у школах зазвичай завжди оголошували через ГРВІ.

“Зараз ми розуміємо, що на ГРВІ наклалася ще захворюваність по ковіду. Але відсотки в ГРВІ у деяких закладах досить високі. До прикладу, у ліцеї №8 (колишня гімназія №1) – 25 % хворих, . ліцеї №14 (колишня школа №14) – 23%, ліцеї №19 – 19%, ліцей №20 – 17%, ліцеї №21 – 21% недужих. У гімназії №2 (колишня школа №17) маємо 33% захворюваності на ГРВІ. У гімназії №4 (школа №40 у Ленківцях) – 24,5%”, – перелічує посадовиця.

Проте чи вводити каратин і коли – має вирішувати відповідна комісія, зауважує О. Кузьміна.

“Рішення щодо впровадження карантину через захворюваність по ГРВІ завжди ухвалювала комісія з ТЕБ та НС. Тобто у нас є всі розпорядчі документи, весь порядок та алгоритм дій по самоізоляції через ковід. Тож нам необхідні лише рішення щодо того, чи буде запроваджений карантин і яким чином – чи в окремих закладах, чи у всіх одночасно. Зараз ще ситуація пояснюється тим, що у нас в різний термін вийшли заклади з канікул – до прикладу, 4 заклади вийшли на навчання лише цього понеділка, 17 січня. Відповідно, у них немає такого високого відсотка захворюваності, як у тих школах, де навчання триває вже другий тиждень”, – пояснює чиновниця.

Раніше повідомлялося, що у школах Чернівців різко зросла захворюваність на коронавірус – як серед учнів, так і серед вчителів. Майже сотня класів пішла на самоізоляцію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.