Новини

МОЗ до кінця року планує провакцинувати від COVID-19 щонайменше 80% українців

Міністерство охорони здоров’я планує до кінця року охопити 80% населення України щепленнями від коронавірусу.

Про це на спільному брифінгу з головою представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхтом та президентом Європейської ради Шарлем Мішелем заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Ми можемо сказати, що така підтримка, яку ми на сьогодні маємо, надихає та до кінця року ми, як мінімум 80% нашого населення охопимо щепленнями”, – зазначив головний санлікар.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні стартувала вакцинація населення від коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. Першим у країні щепився лікар-анестезіолог із Черкас. Він від початку пандемії працює в реанімації з пацієнтами, хворими на коронавірус. 

1 березня від коронавірусу у прямому ефірі вакцинувався міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Очільник МОЗ став першим з чиновників, хто отримав щеплення від COVID-19. 2 березня під час робочої поїздки на Донбас щеплення отримав президент Володимир Зеленський. Усього станом на 3 березня вже провакциновано 6 888 українців.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.