Новини

«Ще трохи – і він би відкрив авто»: у буковинця серед білого дня крадій намагався зламати замки автомобіля

Перед Новим роком із буковинцем Михайлом трапилася вкрай неприємна ситуація. Залишив авто на Калинівському ринку – і його мало не обікрали. Не злякав нахабного злодія навіть ввімкнений відеореєстратор.

Про це йдеться у публікації

Як вже згодом Михайло побачив на відео, чоловік із невеликою сумкою проходить попереду авто. Далі його не видно, зате чути дивні звуки, шурхіт біля дверей. Через декілька хвилин він проходить повз авто до наступних. І через заднє скло переднього авто помітно, що він довгенько біля нього крутиться. Уже згодом повертається знову до машини Михайла та ще й із ломом у руках.

Як результат – замки авто зламані. Довелося купувати нові та власноруч міняти.

Чоловік каже, що хотів залишити авто на відповідній парковці, але місця не знайшлося. Тому припаркував його біля дороги за мостом.

– Ще б трохи – і він би таки зламав замки і відкрив автомобіль. Потрібно було ще трохи там “поковиряти”. Пробував це робити на бокових дверях, із боку керма, а потім і на замку багажника. Напевно, хотів вкрасти щось із приладів, відеореєстратор чи автомагнітолу. Чи, може, думав знайти в авто якісь гроші. А із багажника міг вкрасти інструменти. І що дивно, в мене “Жигулі”, а не якесь дороге авто. Та він видно не вибагливий”, – каже пан Михайло.

Одразу ж після цього прикрого випадку чоловік зателефонував до поліції та надіслав їм відповідне відео. Після вихідних поїхав написати заяву.
Син Михайла опублікував відео в соцмережі та популярних групах. І згодом знайшовся чоловік, який впізнав крадія та навіть назвав його прізвище та ім’я.

– На жаль, суворо покарати злодія не зможуть, адже на відео не видно, що це саме він зламав замки. Так пояснили мені в поліції. Тож якщо його знайдуть, він сплатить штраф. Але вартість пошкодженого майна не оплатить, бо вартість збитків невелика – близько 150 гривень, – розповідає чоловік.

Під дописом у фейсбуці люди поділися схожими ситуаціями:

“Так у мене акумулятор вкрали на тому ж місці”, – пише Віталій Богуцький

“У мене рік тому на Алма-Атинській увесь інструмент із багажника потягнули. А наша поліція сказала: “Навіть і не шукай”, – пише Сергій Шендра.

“Це знаний у кримінальному середовищі злодюга. І поліція його добре знає. І сидів він разів шість щонайменше саме за ці справи. Виходить –

знову береться за своє, впіймають – відсидить рік, і знову. Я знаю, хто це, він мене обікрав у 2019 році”, – пише Миколай Дубінін.

“Висновок: якщо авто для вас цінне, то залишайте на платній стоянці”, – пише Віктор Фурик.

Як не стати жертвою автокрадіїв:

– Залишайте авто тільки на парковках, на стоянках з охороною та місцях, оснащених відеокамерами.

– Якщо залишаєте авто вночі на вулиці, то обирайте освітлену ділянку.

– Оснащуйте авто надійними сигналізаційними системами та відеореєстраторами.

– Не залишайте в салонах цінних приманок для злодіїв, а, виходячи з автомобіля, не забувайте замикати всі замки та зачиняти вікна.

– Регулярно перевіряйте справність замків на дверях, багажнику й капоті.

Якщо злодії таки скоїли свою справу, терміново телефонуйте на лінію “102”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.