Новини

У ПриватБанку розповіли, чому у магазинах Чернівців відключили термінали

Термінали для прийому безготівки у магазинах Чернівців відключили переважно малі підприємці з невеликим обігом.

Про це molbuk.ua повідомили у пресслужбі ПриватБанку.

“Ситуація не є масовою для чернівчан. Якщо говорити про клієнтів ПриватБанку, то на сьогодні призупинили прийом безготівкових платежів лише 34 з 11 тисяч клієнтів еквайрингу, і це – малі підприємці з невеликим обігом”, – пояснили у ПриватБанку.

У банку запевняють, що за цими підприємцями також ситуація тимчасова.

“Ситуація пов’язана з податковим нововведенням для підприємців ФОП. Адже, з 1 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку II – IV груп є обов’язковим. Наразі значно розширюється коло фізичних осіб-підприємців, які мають застосовувати РРО та/або ПРРО. Не всі підприємці виявилися готовими працювати у нових умовах”, – зазначили у банку.

Відповідно до вимог РРО та/або ПРРО не будуть застосовувати платники єдиного податку першої групи – наймасовішого сегменту підприємців.

До першої групи платників єдиного податку відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 164 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Нагадаємо, чернівчани частіше стали нарікати на те, що по місту не працюють багато магазинів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.