Новини

У Чернівцях на аукціон виставлять пів десятка земельних ділянок: більшість – під будівництво житла

У Чернівецькій міськраді мають намір виставити на електронний аукціон кілька земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

Про це йдеться у проєкті рішення, опублікованому на сайті міськради, пише molbuk.ua

Більшу частину ділянок продають під будівництво житлових будинків. Деякі – у районах, що стрімко розвиваються, до прикладу, проспект Незалежності, та його частина, яку називають “новим проспектом”. Також район вулиць Сторожинецької, Гравітону, Садгори.

Зокрема, у переліку ділянок такі адреси:

– вул.Руська,211-Б, площею 0,2974га, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі

– вул.Сторожинецька,89-А, площею 0,0935га, для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури

– проспект Незалежності,141, площею 0,6739га, для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури

– вул.Марморозька,16-А, площею 0,0700га, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)

– вул.Коломийська,2-Б, площею 0,2400га, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Проєкт рішення розглядатимуть на черговій сесії міськради, ймовірно, 27 січня.

Тим часом заступник Чернівецького міського голови Євгеній Маховіков на своїй фб-сторінці зазначив, що передбачає обурення від політичних опонентів. Мовляв, вони постійно вбачають у такому розпродажі на аукціоні “зраду”. Проте, запевняє Маховіков, усі кошти підуть до міського бюджету на розвиток Чернівців.

“Протягом року “експерти-з-усіх-питань” розповідали нам, що все ми робимо не так і не те, уявляючи потенційних інвесторів такими собі аматорами, які геть не тямлять ні в законах, ні в бізнесі. А новоявлені “блогери” маніпулювали фактами: спочатку розповідали своїм 5 глядачам, що все скуплять за безцінь “наближені забудовники”, потім – що взагалі ціна нереальна і продаж цього об’єкту – це афера. Розчарую їх, гроші в повному обсязі вже на рахунках міста, і вони підуть у бюджет розвитку, а саме – на будівництво доріг, дитячих майданчиків, громадських просторів. Це плюс у карму владі, а опоненти цього допустити не можуть”, – написав посадовець.

Він також анонсував доволі великий об’єм продажу комунальної нерухомості на аукціоні.

Нагадаємо, нещодавно на першому електронному аукціоні в новому форматі вдалося продати 10 ділянок міста загальною вартістю 15 мільйонів гривень.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.