Новини

Українським заробітчанам у Польщі не варто очікувати зарплати у тисячі доларів – експерт

Українським заробітчанам у Польщі не варто очікувати захмарної зарплати у тисячі доларів, адже поняття “високих зарплат” у цій країні досить відносне: непогано заробляють лише ті, хто працює на шкідливому виробництві або ж є справжніми фахівцями своєї справи.

“Тут не слід очікувати якоїсь захмарної зарплати у тисячі доларів. Ні, це не про Польщу. Не враховуємо спеціальності та роботи, де вам платять більше чому: перше – це тому що це шкідливе виробництво або у вас є спеціальність – далекобійник, зварювальник, електрик зі знанням мови”, – пояснив заробітчанин і блогер Андрій Зеланс, пише УНІАН.

Водночас, за словами експертів, уже зараз рівень оплати праці для фахівців та представників робочих професій в Україні не нижчий за обіцяну винагороду за кордоном.

“Ми бачимо тенденцію зростання зарплат в Україні. По-друге, все таке домівки знаходяться тут і родини, і по-третє, є велика кількість роботи, яка з’явилася, також зросла кількість вакансій, які потребують робочої сили”, – зауважив фінансовий аналітик Василь Невмержицький.

При цьому експерти переконані, що повертати співгромадян додому має допомогти держава. Крім збільшення доходів населення та соціально-економічної стабільності, експерти радять якнайповніше інформувати українців про ризики трудової міграції – через усі можливі канали комунікацій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.