Новини

У НАН заявили про різке збільшення кількості смертей від наслідків коронавірусу в Україні

В Україні кількість смертей від наслідків коронавірусу почала збільшуватися від середини лютого 2021 року, а в останні дні це зростання різко прискорилося. Швидкість збільшення сягнула та незначно перевищила значення осінньої хвилі.

Про це йдеться в огляді науковців НАН епідемічної ситуації в Україні за 23 лютого-1 березня 2021 року.

Зазначається, що зростання смертності в офіційній статистиці не пов’язане із затримками оприлюднення. Як пояснили у Національній академії наук, затримки наповнення реєстру на цей момент є мінімальними як для результатів тестування, так і для реєстрації смертей.

“Впевнене зростання кількості нових випадків відбувається в усіх регіонах України, крім Запорізької, Луганської та Херсонської областей. Динаміка нових виявлень у Україні на цей момент є подібною до статистики Румунії та Польщі”, – сказано в огляді.

Повідомляється, що загальна летальність нових випадків продовжує зростати і сягнула 2.8%. Також, за інформацією науковців, більшість пацієнтів з коронавірусом, які перебували на ШВЛ, померли.

“Середня госпітальна летальність за весь період спостережень склала близько 15%, летальність у хворих, які перебували у відділеннях інтенсивної терапії, – 76%, летальність у хворих, які перебували на апаратах штучної вентиляції легень (ШВЛ), – 89%”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.