Новини

Підвищення вартості проїзду у маршрутках Чернівців: виконком не підтримав проєкт рішення

Виконком Чернівецької міськради не підтримав підвищення тарифу на проїзд у маршрутках із 7 до 9 гривень.

За це рішення проголосували 6 членів виконкому, 4 утрималися, пише molbuk.ua

Зокрема, під час розгляду питання член виконкому Сергій Андрущак запропонував внести зміни до проєкту рішення, встановивши на всіх автобусних маршрутах пільговий проїзд для учасників бойових дій і для школярів за кошти перевізників.

Проте міський голова Роман Клічук зазначив, що перевізники на це не погодяться. Члени виконкому також зауважили, що таким чином створять транспортний колапс.

“Важко уявити кількість конфліктів. Перевізник має бути попереджений, а не поставлений перед фактом. Він має бути готовий до витрат”, – додала Марина Кирилюк.

А директор департаменту транспорту Петро Лисак зазначив, що торік перевізникам компенсували з міського бюджету 10 мільйонів гривень за пільгові перевезення.

У результаті виконком не підтримав більшістю голосів рішення щодо підвищення тарифів у тій редакції, в якій проєкт був винесений на розгляд виконкому.

Раніше заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль висловив переконання, що, попри все, у Чернівцях потроху покращується якість перевезень у громадському транспорті.

Вартість проїзду, згідно проєкту, мали підвищити з 1 лютого.

“Встановити з 01.02.2022 року тариф на перевезення пасажирів у міському пасажирському автомобільному транспорті загального користування в межах території Чернівецької міської територіальної громади у розмірі 9,00 грн. в автобусах, які виконують перевезення пасажирів у звичайному режимі, в режимі маршрутного таксі та в автобусах, що працюють в експресному режимі руху”, – йдеться у проєкті рішення.

Також недавно повідомлялося, що водій мало не вигнав пасажирку з маршрутки через те, що вона не мала дрібних грошей за проїзд. У мерії пообіцяли, що не залишать цю ситуацію без уваги.

Раніше екс-мер Олексій Каспрук запропонував затверджувати нові тарифи на проїзд у міських маршрутках за умови встановлення пільгової вартості проїзду для школярів та учасників бойових дій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.