Новини

Багатостраждальна вулиця Кармелюка: у міськраді Чернівців розповіли, що буде далі з ремонтом дороги

Фірма “Євродор”, яка ремонтувала вулицю Кармелюка, виконала робіт на 41,3 мільйона. Залишок невиконаних робіт становить 5,7 млн грн.

Про це повідомили у департаменті інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради.

Капітальний ремонт вулиці Кармелюка не змогли завершити у 2021 році, як це було передбачено договором. На дорозі не встигли укласти верхній шар асфальту, але проїзд для автівок є. Гірша ситуація з тротуарами, їх зробили лише частину.

У міській раді розірвали договір із недобросовісним підрядником і оштрафували на 1,4 мільйона гривень.

“Згідно з договором, роботи мали завершитися до 24 грудня. Оскільки це не було виконано, стягнули кошти. Підрядник не завершив укладку верхнього шару асфальту та влаштування тротуарної частини. Загалом робіт виконано на 41,3 мільйона. Залишок невиконаних робіт становить 5,7 млн грн. Зараз проводиться експертиза та переоцінка виконаних та невиконаних робіт. Після чого буде висновок щодо необхідної суми для завершення робіт. Наступним кроком буде оголошення тендеру на завершення капітального ремонту вулиці Кармелюка. Це плануємо зробити в січні”, – пояснює начальник департаменту інфраструктури та благоустрою Григорій Прохоренко.

У департаменті запевняють, що з підрядника вже стягнули гроші.

“Було фінансове забезпечення договору. Переможець резервує на рахунку гроші після виграшу на тендері. Цим самим гарантує, що виконає роботи. Якщо підрядник порушив істотні умови і немає продовження договору – гроші автоматично стягуються без його втручання. Хоча він ще може це оскаржувати у судовому порядку”, – пояснив Григорій Прохоренко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.