Новини

У COVID-лікарнях Івано-Франківська заповнено 125-130% ліжок

Завантаженість ліжок, виділених для хворих на COVID-19 в Івано-Франківській міській лікарні №1, складає 125-130%, у центральній міській лікарні – 102%.

Як повідомляє “Суспільне”, головний лікар лікарні №1 Тарас Василик розповів, що зараз на 200 ліжках лежить 249 пацієнтів.

“Нам доводиться залучати додаткові площі – коридори, в тому числі і ліжка, які розгорнуті на базі перинатального центру”, – зазначив він.

У центральній міській лікарні лікуються 358 пацієнтів із підозрою або підтвердженим діагнозом COVID-19. Із них 100 хворих – у важкому стані. 16 людей перебувають в реанімації.

Заступник головного лікаря медзакладу Володимир Вовчук сказав, що в такому режимі лікарі готуються працювати щонайменше тиждень.

“Станом на сьогодні ситуація в лікарні залишається напруженою. Вона керована, але напружена. Кількість хворих і кількість госпіталізацій не зменшується. І так ще цей тиждень і, можливо, наступний доведеться працювати”, – підкреслив він.

Лікарня звернулася до ректора медичного університету з проханням звільнити приміщення однієї з кафедр, яка розташована в лікарні. Це дало б змогу додатково розгорнути приблизно 20 ліжок. Окрім того, в перинатальному центрі облаштовують ще одне відділення для хворих. Там розмістять 40 ліжок.

“У нас є місця, виділені в одному з відділень на п’ятому поверсі. У нас зараз є проблема підібрати персонал, тому ми працюємо над цим, щоб дозабезпечити. Інших питань у нас нема – ліки є, кисень є, от з персоналом нам дуже важко”, – додав Вовчук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.