Новини

Kyiv Not Kiev: готель у центрі Чернівців змінив свою вивіску, частину якої раніше демонтували – фото

У Чернівцях на вивісці готелю “Київ”, який розташований на вулиці Головній у центрі міста, замінили англомовну вивіску із назвою закладу.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, тепер замість базованої на російській назві міста Kiev розміщено англомовну назву столиці, яка відповідає вимогам чинного законодавства України в частині правопису – Kyiv.

Щоправда, на іншій вивісці з назвою готелю досі відсутні дві літери, які демонтували працівники інспекції з благоустрою влітку цього року.

Kyiv Not Kiev: що відомо

Як відомо, в Україні восени 2018 року започаткували онлайн-кампанію KyivNotKiev, метою якої було переконати англомовні засоби масової інформації та інші організації почати використовувати для назви міста Києва англійською, транслітерацію “Kyiv” (базовану на українській назві міста) замість “Kiev” (базована на російській назві міста).

Мотивацією до проведення кампанії є те, що МЗС України, як і значна кількість українських громадян, вважає транслітерацію “Kiev” в англійській мові “радянським колоніальним пережитком” та намагається “збудувати українську ідентичність відкинувши все, що прив’язує Україну до радянського та російського імперського минулого”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.