Новини

Стрімке зростання хворих на COVID-19 зафіксували у чотирьох областях: “небезпечні” регіони

У чотирьох областях України зафіксували зростання захворюваності на COVID-19 стрімкіше, ніж у інших регіонах.

Про це йшлося на нараді з питань протидії пандемії, що відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського, повідомляє УНН.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні нині зайнято трохи менше ніж 50% наявних місць для хворих на коронавірус, однак є області, де ситуація викликає занепокоєння.

“Згідно з аналізом МОЗ, найбільше інфікованих у Харківській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській областях. Загалом в Україні на сьогодні – 138,5 тис. активних хворих”, – відзначили в ОП.

Шмигаль при цьому констатував, що нині триває зростання кількості хворих на коронавірус. За попередній тиждень було зареєстровано 64 606 випадків інфікування COVID-19, що майже на 20 тисяч більше, ніж тижнем раніше, повідомив він.

“На сьогодні динаміка розвитку хвороби повністю збігається з попереднім піком захворюваності. Попри те, що приріст захворілих і госпіталізованих дещо уповільнився, станом на зараз зайнято вже 22,5 тисячі ліжок людьми з підтвердженим COVID-19 та з підозрою”, – розповів очільник уряду.

Глава держави Володимир Зеленський поставив уряду завдання забезпечити протягом найближчого часу збільшення кількості ліжкомісць у регіонах, де спостерігається стрімке зростання захворюваності на коронавірус.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.