Новини

Суми штрафів зросли: “листи щастя” на 51 тис грн вже відправляють водіям

Система автоматичного габаритно-вагового контролю WiM, яка була запущена в опівночі 1 жовтня виписала перший штраф за зафіксоване їм порушення габаритно-вагових обмежень. І відразу на максимальну суму – 51 000 гривен.

Про це повідомив в Facebook заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

Вантажівка, яку зафіксувала система, рухався з перевищенням допустимої маси на 39%.

“За допомогою вбудованих в дорожнє покриття датчиків, система WIM (Weigh-in-Motion) дозволяє визначити вагу автомобіля. Камери фіксують швидкість, габарити і номерні знаки транспортних засобів. Дані про порушення передаються і обробляються в Центрі обробки даних Державної служби України з безпеки на транспорті “, – пояснює Найєм.

Інспектор, за його словами, не може скасувати зафіксоване порушення. Він лише перевіряє дані, формує постанову і накладає електронний підпис. Після цього постанову з реквізитами на оплату автоматично направляється юридичному власнику автомобіля або особисто директору підприємства (якщо авто зареєстровано на юридичну особу).

Основна мета новації – захистити від руйнування дороги, відновлені за програмою президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”. “Наша мета – не нарахувати якомога більше штрафів, а захистити дороги і мотивувати перевізників і вантажовідправників не порушувати, дотримуватися правил і запобігти руйнуванню доріг. Зараз ми розміщуємо майданчики WiM на всіх ключових дорожніх та мостових об’єктах” Великий будівництва “”, – пояснює Найєм .

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.