Новини

Містечко на Буковині відмовилось від святкування Дня міста через пандемію

У Чернівецькій області місто Вашківці Вижницького району відмовилось від святкування свого 590-річчя у зв’язку з погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус.

Про це міський голова Вашківців Микола Перч повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, Вашківці у неділю, 3 жовтня мали би святкувати 590-ту річницю від першої писемної згадки.

“В зв’язку з погіршенням ситуації з захворюванням “ковід-19″, всі помпезності з святкування перенесено до ? Але, завдячуючи працівникам культури, свято святкуємо в он-лайні. Я теж доєднуюся і вітаю всіх з днем народження нашого міста Вашківці”, – написав Перч.

Нагадаємо цими вихідними Чернівці відзначили 613-ту річницю від першої писемної згадки про місто. У рамках святкувань у центральній частині міста відбувся ряд культурних, мистецьких та спортивних заходів.

Ситуація з COVID-19 на Буковині: що відомо

У Чернівецькій області упродовж останніх кількох тижнів зафіксоване значне зростання захворюваності на коронавірус. Так, учора, 3 жовтня медики виявили 410 нових випадків хвороби.

Окрім того, на Буковині фіксують значну кількість госпіталізацій хворих з коронавірусом. За даними МОЗ, Чернівецька область нині відповідає показникам “помаранчевої” зони карантинних обмежень.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.