Новини

Які предмети не можна змивати в унітаз

Навіть найкраща господиня хоча б раз в житті змивала в унітаз волоски з гребінця. Ми робимо це на автопілоті, навіть не замислюючись, а чи можна.

І є чимало нешкідливих начебто речей, які у жодному разі не можна кидати в каналізацію, щоб не створити проблеми собі і сусідам, інформує Ukr.Media.

Можливо, раніше ви це робили, не замислюючись.

Волосся з гребінця

Всі ми це робили, чи не так? Це швидко і дуже зручно. Але, виявляється, волоски з гребінця і шерсть домашніх тварин можуть прилипати до інших предметів, і одного разу це призведе до засмічення!

Шкаралупа від яєць

Не дивуйтеся, є жінки, які викидають шкаралупу прямо в унітаз. Але ж на гострі шматочки нанизується сміття, і одного разу все це може обернутися аварією.

Наповнювач для котячого туалету

Він вбирає вологу і розбухає, тому в каналізації йому не місце. Тирса і наповнювач для котячого туалету може злипнутися і перетворитися в ком, який призведе до засмічення.

Паперові рушники та вологі серветки

Рушники і вологі серветки мають більш щільну структуру в порівнянні з туалетним папером. Через це вони гірше розчиняються або зовсім не розчиняються у воді і можуть спровокувати засмічення.

Жир

Навіть жир зі сковороди може перетворитися в ком в каналізації, оскільки він не розчиняється в холодній воді. До нього пристане волосся, туалетний папір та інше сміття, а наслідки будуть плачевними.

Залишки їжі і чайна заварка

Хто б міг подумати, що навіть чайна заварка може привести до засмічення? Вона потрапляє в вигини труб і застряє там. Те ж саме стосується і залишків їжі типу рису і макаронів. Вони розбухають, забиваючи труби.

Шкарпетки, панчохи, колготи та інші вироби з капрону

Начебто всі про це знають, але ні-ні, та й трапиться неприємність через когось, хто викине зношений виріб. Капрон не розчиняється у воді і створює засмічення.

Пил

Не варто викидати в унітаз і пил разом з крихтами, дрібними папірцями та іншим сміттям. Просто візьміть собі за правило все це кидати у відро для сміття.

Підгузки і прокладки

Але ж не даремно виробники пишуть на упаковках, що не можна все це викидати в каналізацію! І підгузники, і засоби особистої гігієни сильно розбухають у воді і часто стають причиною засмічення.

Якщо не хочете спілкуватися з сантехніком і слухати обурені крики сусідів, використовуйте туалет тільки за прямим призначенням. А для всіх інших побутових відходів існує відро для сміття!

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.