Новини

День міста 2021: ковалі подарували Чернівцям чорних вівців – фото

Ковалі втілили в метал одну з легенд, що нібито назва Чернівці походить від чорних вівців, які водилися тоді в місті. Люди оглядають ці унікальні вироби, фотографуються біля них.

На площі Пресвятої Марії вже почала працювати кузня ковальської майстерності “Сталь-3”, пише molbuk.ua

Свої вироби представили ковалі з Чернівців, Вінничини, студенти і викладачі Вижницького коледжу мистецтв та дизайну.

Уже стало доброю традицією, що ковалі до Дня міста даруть чернівчанам якийсь свій виріб. Минулими роками це були, зокрема, двірник з букетом троянд, місточок і лавиця для закоханих, гойдалка, карта Буковини, ключ від воріт Резиденції.

– Це вже буде 14-ий наш подарунок місту, – розповів коваль, автор ідеї Андрій Хорт.

– Одна з міських легенд розповідає про те, що назва нашого міста Чернівці нібито походить від чорних вівців, які паслися на схилах. Ми вирішили втілити її у металі. Разом з ковалем Ігорем Вереньком викували двох овечок. Витратили на це два тижні. Поєднали різні техніки: чеканку, зварювання, плазування, комп’ютерне оцифрування та інші. Вівцю-сурмача пропонуємо встановити біля міської Ратуші. Другу – в магістерській шапці та з книжкою – біля Резиденції митрополитів. Одна наша робота – кований ключ від ЧНУ – досі стоїть на площі Пресвятої Марії. Її було би добре встановити в оновленому скверику біля Резиденції.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.