Новини

Стало відомо, кому підвищать пенсії з жовтня

Із першого жовтня пенсіонерам, які досягли 75-річного віку, підвищено пенсії, повідомили в управлінні Пенсійного фонду в області.

Особам, яким виповнилося 75 років до досягнення 80-річного віку, встановлюється компенсаційна виплата в розмірі до 400 гривень (у осіб, яким виповнилось 80 років, розмір такої доплати складає до 500 гривень), пише molbuk.ua.

Доплата надається пенсіонерам за наявності страхового стажу не менше 20 років у жінок та 25 років у чоловіків. Щомісячна компенсаційна виплата встановлюється і виплачується з дати досягнення зазначеного віку.

Виплата до 400 гривень встановлюється пенсіонерам, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок не досягає розміру середньої зарплати, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік.

Якщо після встановлення відповідно щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок не досягає 2500 гривень, таким особам надається доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії.

Перерахунок пенсій буде проведено автоматизовано.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.