Новини

«Розрили і лишили!»: як виглядає місце біля флагштоку в Чернівцях – фото

Місяць тому в Чернівцях на вулиці Воробкевича урочисто підняли найвищий прапор у області. Висота флагштока – 50 метрів. Тоді в ОДА розповіли, що хочуть також облаштувати оглядовий майданчик. Після завершення робіт об’єкт передадуть парку “Жовтневий”. На його встановлення вже витратили понад 14 мільйонів гривень.

Кореспондентка ” ” побачила, що там наразі відбувається.

Все розрито та розкидано

Близько п’ятої вечора. Біля флагштока гуляють мами з дітками, закохані пари, люди похилого віку. З одного боку вистелені доріжки. Чисто. Хоча поряд з доріжками земля перерита.

Та варто подивитися з боку вулиці Південно-Кільцевої, то враження швидко змінюється. Розкидані дошки та арматура. Сміття, перерита земля.

Робітників немає. Є лишень сторож. Як побачив, що хтось фотографує, то одразу заховався.

Бачу двох жінок, які гуляють з дитиною. Підходжу.

– Добрий день, не бачили тут робітників? – запитую.

– Я щодня тут гуляю із онуком, але жодного робітника тут не бачила. Є один сторож, який туди-сюди ходить. Зате перед Днем Незалежності, що тут робилося. Бульдозери, робітники, журналісти бігали, знімали. Шум, гам. Губернатор із своїми заступниками щовечора був. А зараз що?
Розрили і лишили, – каже пані Катерина.

– Знаєте, скільки грошей на нього виділили? – запитую.

– Тааак, 15 мільйонів! Безсовісні! Навіщо це було?! В країні війна, страшна пандемія! Діти помирають. Ці гроші краще б вклали у лікарні. Прапор треба, але не за таку ціну. Хоча я вже сумніваюся, що вони будуть щось ще тут робити. Гроші розтратили – і на цьому крапка, – імпульсивно каже жінка.

Цю розмову почули люди, які гуляли поруч.

– Та й взагалі, чому тут встановили? З одного боку кладовище, а з іншого – спальний район. Дуже гарно! На Цецино є оглядовий майданчик, чого там його не встановили, я не розумію. Про його надійність багато сумнівів теж є, – розповідає чернівчанин Олександр.

– Я живу неподалік, перед Днем Незалежності бачу таку картину: робітники просто втикають у землю зелені насадження, типу, щоби гарно було. Пізніше, коли Осачук разом із своєю делегацією поїхали, ті зелені насадження повисмикували. Я ще такого не бачив, це ж ганьба для міста. Зараз ніхто палець об палець не вдарить. А зима близько, – додає чоловік.

Протягом двох днів кореспондентка ” ” зверталася по коментар у Чернівецьку ОДА: телефонувала до першого заступника голови ОДА Богдана Ковалюка, він не відповідав на дзвінки.

Зверталася й до пресслужби ОДА. Теж саме.

“Поки на місці, тих хто міг би прокоментувати, немає”. Написала керівниця департаменту зв’язків із громадськістю Вікторія Гатрич.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.