Новини

“Високі” райони все ще будуть без води: водогін у Чернівцях після масшабної аварії почали заповнювати

У Чернівцях трасу водогону “Дністер-Чернівці” розпочали заповнювати водою.

Паралельно з цим співробітники водоканалу встановлюють чотири вантузи, які будуть стравлювати повітря безпосередньо з водної магістралі, повідомляє пресслужба водоканалу.

Вода протягом дня відсутня у меншій частині міста, ніж під час аналогічних відключень у попередні прориви. Бережанська, Золочівська, Гусятинська, Центральна площа, Богдана Хмельницького, Максима Горького, Переяславська, Юрія Гагаріна, Університетська, прилеглі до них та мікрорайон Клокучка сьогодні були з водою. Це стало можливим завдяки впровадженню системи зонування міста та перепідключенню вищевказаних вулиць до мережі, яку живить насосна станція “Біла”.

Вранці також не змогли подати воду в певні будинки бульвару Героїв Крут – в районі будинків 4в-22 сталась аварія і тиску не вистачало для заповнення мереж. О 14:30 ремонтні роботи було завершено, ввечері жителі цих будинків вже матимуть водопостачання. Так само, до речі, як і жителі вулиці Руська. Тепер, після заміни під залізничною колією дірявої труби на 30 метрів нової, тиск у кранах цього мікрорайону буде більш стабільний, аніж був до цього.

Є висока ймовірність того, що сьогодні ввечері все ще без водопостачання залишатимуться “високі” райони міста – вулиці Достоєвського та Щербанюка, певні будинки на проспекті Незалежності.

Заповнення водогону, а потім і міських мереж потребує від 12 до 14 годин.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.