Новини

Копіювали важливі документи: СБУ повідомила про підозру працівникам Чернівецької міськради

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру двом працівникам Чернівецької міської ради, причетним до несанкціонованого копіювання інформації з обмеженим доступом.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Чернівецькій області, пише molbuk.ua

Навесні поточного року оперативники СБУ встановили, що посадовці міськради скопіювали електронні документи з обмеженим доступом і протягом кількох років зберігали їх на сервері, доступному для осіб, які не мають дозволу на ознайомлення з такими даними.

Ці документи мають гриф “Для службового користування”. Вони повинні зберігатися відповідно до нормативних документів, оскільки містять інформацію про об’єкти критичної інфраструктури міста. А такі дані можуть становити інтерес для спецслужб іноземних держав і використовуватися для проведення диверсійних і терористичних актів.

Наразі керівнику одного з підрозділів департаменту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), а провідному спеціалісту – за ч.1 ст.361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.