Новини

Різновиди вантажопідйомних ланцюгів та їх переваги*

Наявність вантажопідйомного ланцюга є необхідною умовою для безпеки проведення навантажувальних та розвантажувальних робіт. Він застосовується ледве не на кожному виробництві та у багатьох галузях господарства, тож вибір такого ланцюга має бути відповідальним.

Обрати якісний ланцюг, міцність якого відповідатиме вашим потребам, можна на https://1kanat.com.ua/ua/catalog/section/cepi/.

Які існують вантажопідйомні ланцюги?

Для безпечного проведення навантажувальних та розвантажувальних робіт потрібно вибрати ланцюг, що відповідатиме потребам вашого виробництва. Існує декілька класифікацій цих виробів:
за конструкцією; за видом матеріалу; за діаметром ланок; за розміром змички. За конструкцією розрізняють ланцюги пластинчаті та круглоланкові. Пластинчаті, у свою чергу, можуть бути з закритими та відкритими валиками — різниця у тому, чи поєднані пластинки з валиками за допомогою шарнірів, або існують у конструкції окремо.

Переваги використання ланцюгів для вантажопідйомних робіт

Цей вид фіксації вважається кращим для закріплення важких та об’ємних вантажів. За допомогою стяжних механізмів вони можуть переміщувати будь-які вантажі. До того ж, вони стійкі до впливу агресивних умов довкілля завдяки своїм матеріалам, досить прості у роботі та ремонті, а також вирізняються безпекою в експлуатації.

Для різних умов використання було розроблено три класи міцності таких ланцюгів. 

Вироби з класом 8 можна використовувати при великих температурах, вони мають трикратний запас міцності.

Вироби з класом 10 також стійкі до високих температур, але можуть тримати вантажі, що більш ніж на третини перевищують заявлену вагу.

Ще один клас міцності дістався ланцюгам, що стійкі до кислот та корозії. Їх виготовляють з нержавіючої сталі.

У кожного з цих класів є свої підкатегорії А та Б. Частіше за все клас міцності можна побачити на кожній ланці виробу. Ще можна запросити цю інформацію у дилера або безпосередньо у виробника та отримати консультацію, яка допоможе визначитися з вибором вантажопідйомного ланцюга, що відповідатиме вашим потребам.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.