Новини

Чи будуть звільняти невакцинованих освітян: відповідь Кабміну

Співробітників сфери освіти і чиновників, які підлягають вакцинації, але не будуть щеплені, роботодавець повинен усунути від роботи. Перевірку виконання цієї вимоги здійснюватиме Держпродспоживслужба.

Про це на зустрічі з журналістами повідомили глава МОЗ Віктор Ляшко і міністр освіти Сергій Шкарлет, передає РБК-Україна.

“Чому ми говоримо про те, щоб усувати співробітників. Так не будуть страждати колективи, які вже в більшості своїй вакцинувалися, і щоб це не вплинуло на освітній процес і роботу держорганів влади”, – зазначив Ляшко.

Він додав, що указ про перелік професій, що підлягають обов’язковій вакцинації, після підписання МОЗ піде на перевірку до Міністерства юстиції, а у нього буде місяць на узгодження документа. І тільки після цього він буде зареєстрований і затверджений, уточнив Ляшко.

Шкарлет своєю чергою зазначив, що конкретний перелік професій, який підлягає вакцинації, буде затверджений найближчим часом. Але порядок виконання цього указу затвердять “трохи пізніше”, додав міністр освіти.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.