Новини

Мали боротися зі шкідливою амброзією, а вирощували сою: у Чернівцях понад сто гектарів землі використовували незаконно

У Чернівцях виявили 105 гектарів міської землі, які через маніпуляціям чиновників роками незаконно використовувались.

Про це повідомляє управління порядку та контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради.

Управлінням було виявлено, що з двох сторін обабіч дороги, яка сполучає вул.Січових Стрільців з МКП “Калинівський ринок” (з напрямку с.Магала) міські землі використовуються для промислового вирощування сої, хоча рішень про їх передачу будь-кому у використання чи у власність не було.

За зверненням управління порядку до Національної поліції по даному факту було зареєстровано кримінальне провадження, а 28 вересня затримано причетних до цього людей.

Під час проведення слідчих дій з’ясовано, що міські землі таким чином незаконно використовувались протягом декількох років, а “спритні ділки” користувались офіційними документами, якими чиновники колишніх підрозділів міської ради уповноважували їх ніби-то безоплатно за власний кошт “боротись” із шкідливими самосіянцями амброзії.

Мова може йти про майже 300 тон сої, ринкова вартість якої в нинішній час складає близько 5 мільйонів гривень.

Наразі слідчими Чернівецького районного управління поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури продовжуються заходи з документування цієї протиправної діяльності, а також вирішується питання щодо залучення до справи Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.