Новини

«Це не буде якась віртуальна історія»: Притула заявив про створення власної партії

Телеведучий та гуморист Сергій Притула, який у 2020 році балотувався в мери Києва від партії “Голос”, оголосив про створення власної політичної партії.

Про це шоумен заявив в ефірі 24 телеканалу.

“Це очевидно буде політична партія. Поки що вона на етапі формування. Якщо ви хочете зараз ексклюзиву у вигляді якогось неймінгу, брендінгу і так далі, то дайте мені трішки часу, і я обов’язково вам все розкажу”, – сказав Притула.

“Але це однозначно буде не віртуальна якась історія. Проте поспішати з набуттям суб’єктності я не буду”, – пообіцяв він.

Притула також підтвердив намір створити партію в коментарі Українській правді.

За його словами, команда у регіонах вже формується, і після її формування ЗМІ дізнаються всі деталі.

Участь і розкол в “Голосі”

Сергій Притула з’явився в українській політиці 2019 року, коли під №30 пішов на парламентські вибори у складі списку партії “Голос”. До Ради не потрапив.

На виборах мера Києва у 2020 році Притула здобув 7,87% голосів та третє місце.

Під час розколу в партії підтримав опозиційну до лідерки “Голосу” Кіри Рудик частину фракції.

Сама лідерка закидала Притулі наявність багатьох “різних амбіцій”.

“Пан Притула з нами півтора року. За цей час у нього було багато різних амбіцій: бути депутатом Київради, бути мером, бути членом політради, потім він знову повертався до своєї шоу-бізнесової кар’єри, потім він хотів робити, здається, свою партію, тепер він хоче очолити “Голос”. […] Маю зауважити, що ми будемо діяти винятково згідно з нашими процедурами”, – наголосила Рудик.

Притула заявив про вихід з партії “”Голос” у червні 2021 року.
За його словами, цей крок не означав, що він йде з політики, а рішення про вихід з політсили пов’язане із діями чинного керівництва. Він давно мав публічний конфлікт з керівницею “Голосу” Кірою Рудик.

Після виходу Притули з партії, у червні 2021 року, 10 з 20 депутатів “Голосу” заснували опозиційну до Кіри Рудик групу “Справедливість”, яка пізніше зросла до 11 депутатів.

У липні кілька з них оголосили про вихід з партії через незгоду з курсом Кіри Рудик та очільника фракції Ярослава Железняка, а також порядком організації з’їзду партії.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.