Новини

У мерії розповіли, коли потепліють батареї у помешканнях чернівчан

Фото з фб-сторінки Чернівцітеплокомуненерго

Опалювальний сезон розпочнеться вчасно і ризику його зриву немає.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив керівник “Чернівцітеплокомуненерго” Ігор Ніколенко.

Хоча підприємство ще має борги перед АТ “Чернівцігаз”, проте дає з цим раду, запевняє Ніколенко.

“Завдяки перерозподілу виконкомом коштів на погашення боргів за розподіл газу перед “Чернівцігазом” у сумі 20,2 мільйона гривень, ситуація з початком опалювального сезону контрольована. Також підприємство з власних надходжень сплачує борги. Ризику немає. Але звертаємось до споживачів-боржників активніше сплачувати. Станом на сьогодні жителі міста боргують “Чернівцітеплокомуненерго” 47,5 мільйона гривень. Ще 489 тисяч гривень винні за тепло споживачі інших категорій”, – зазначив Ніколенко.

За його словами, рішення про початок опалювального сезону ухвалюють органи місцевого самоврядування. При цьому середньодобова температура має бути нижчою восьми градусів протягом трьох діб поспіль.

Наразі на підприємстві замовили офіційні прогнози в гідрометеослужби, після чого зможуть більш точно назвати дати початку опалювального сезону.

Ігор Ніколенко також додав, що технологічна готовність обладнання станом на сьогодні – 88 відсотків.

“Котельні готові. Залишилися три локації, де замінюють тепломережі (перехрестя Головної і Південно-Кільцевої, Максимовича і Комарова). Там роботи вже на завершальному етапі”, – зауважив керівник підприємства.

У першу чергу тепло запускатимуть до об’єктів соціальної інфраструктури – шкіл, дитсадків, лікарень, наголосив директор теплокомуненерго.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.