Новини

«Дорожчі, ніж на проспекті»: центр Чернівців облаштують «елітними» бордюрами – фото

На перехресті Богдана Хмельницького-Лесі Українки в історичному центрі Чернівців встановлять гранітні бордюри, ціна яких у кілька разів перевищує вартість гранітних бордюрів, які встановили на проспекті Незалежності ще коли головним комунальником Чернівців був Володимир Бешлей.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив Мирослав Саєвський, виконавчий директор фірми-підрядника “Грейп-2002”, яка виконує роботи з облаштування громадського простору на цій території.

Зокрема, Мирослав Саєвський продемонстрував одну зі сторінок проєкту, на якій зображені бордюри.

“Ось це – бордюри, які будуть встановлювати на цьому об’єкті”, – зазначив він.

“Гранітні, такі, як на проспекті?” – поцікавилася кореспондентка molbuk.ua

“Так, але вони мінімум у 4 рази дорожчі, ніж ті, що на проспекті Незалежності, вони дуже якісні! Не знаю, чи справді потрібні такі дорогі, але такий задум проєктантів, – сказав Мирослав Саєвський.

Зазначимо, загальна вартість бордюрів на проспекті Незалежності – 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, вартість проєктно-кошторисної документації – приблизно 200 тисяч євро (шість мільйонів гривень). Із них 50 тисяч євро (1,5 мільйона гривень) у рамках співфінансування виділило Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ. Але решта – а це 4,5 мільйонів, – із міського бюджету.

Раніше заступник міського голови Василь Зазуляк зазначав, що тут будуть кашпо із деревами, а також фонтан із питною водою та якісними фільтрами.

“Вирішили на цьому не економити”, – сказав чиновник.

Також він раніше повідомляв, що роботи завершать до 1 жовтня. Проте через додаткові роботи – заміну водопровідних мереж – їх продовжили до 1 листопада.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.