Новини

Не можна було транспортувати: група хірургів із Чернівців у райцентрі врятували хлопця

У Путильській лікарні провели унікальну операцію 13-річному хлопчику, який впав із висоти. Вона екстрено відбулася минулими вихідними вночі.

Про це повідомляє Департамент Охорони здоров’я Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua

Через важкі травми, хлопця не можна було транспортувати до Чернівців, тому бригада дитячих хірургів на чолі з професором Олегом Боднаром прибули до Путили.

– Для порятунку життя дитини вона екстрено відбулася вночі два дні тому, – розповідає директор КНП “Путильська багатопрофільна лікарня” Клементій Михайлюк. – Внаслідок падіння з висоти значних травм зазнав 13-річний хлопець. У нього була тупа травма живота із розривом селезінки, контузія підшлункової залози, інші серйозні ушкодження. Внаслідок цього його не можна було транспортувати до Чернівців, тому для проведення складної операції терміново викликали бригаду дитячих хірургів на чолі з професором Олегом Боднаром. За участю хірургів та анестезіологів нашої лікарні операція тривала майже три години. Завдяки високому професіоналізму доктора наук О. Б. Боднара вона пройшла вдало. Наразі стан прооперованого хлопчини стабільний, – йдеться у повідомленні.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.