Новини

«Валерія хоче жити та навчатися»: небайдужих буковинців просять допомогти дівчинці, яка бореться з важкою недугою

На Буковині небайдужих просять допомогти семирічній дівчинці Валерії Козачок, яка бореться з важкою хворобою.

У дівчинки злоякісне утворення, вона лікується вже декілька років, йдеться у публікації ” “.

“Почалося з того, що Валерія почала кашляти. З’явилися соплі та температура, як за застуди. Ми думали, що все мине, але згодом у дитини почала боліти права рука. Болі зазвичай були вночі. Тоді я забила тривогу, – розповідає мама Віталіна КОЗАЧОК. – Ми пішли до дитячого лікаря, він сказав, що все добре, але оскільки Валерія перехворіла на запалення легень, я наполягла зробити рентген. Материнське серце не підвело. Знімок показав якесь утворення – і нас відразу скерували до онколога. Той призначив КТ і біопсію. КТ показала пухлину. Ми молили Бога, щоби то було доброякісне утворення, але біопсія показала злоякісне утворення – саркому Юінга в другій стадії без метастазів. Відтоді наше життя перевернулося. Валерія пройшла шість блоків хіміотерапії. Також була протонна терапія на 30 сеансів, – згадує жінка.

Тепер Валерії вже сім рочків.

Зараз Лєрочка разом із мамою перебуває на лікуванні у Туреччині. Благодійний фонд виділив 15 тисяч євро на курс хіміотерапії, проте у цю вартість не входять супутні препарати, які досить дороговартісні.

До Туреччини маленькій дівчинці зробили дві хіміотерапії в Барселоні.

– Ми почали лікування в Україні, але потім планували зібрати кошти і полетіти на лікування за кордон. Тоді ми стежили за лікуванням одного хлопчика, Паші Татарчука, який теж лікувався в Барселоні. Подзвонила мамі Павлика, взяла контакти і звернулася до “Посольства чудес” і “Групи волонтерів”. Наступного дня ми відкрили збір коштів, а через два тижні полетіли до Барселони на лікування. Лікування минуло добре, лікарка дала нам 87 відсотків на одужання, я й повірила, – каже пані Віталіна.

– Я вірила, доки не почала цікавитись думкою інших клінік та інших лікарів. Відповіді надходили з клінік Ізраїлю, Німеччини, Туреччини, і мене просто вбили: “Як лікується ваша дитина і який протокол? Все, що вона робить, неправильно! Це не американський протокол”…

– У саркомі Юінга має бути шість хіміотерапій перед операцією, потім сама операція, ще шість після операції та радіотерапія в кінці. А у нас навіть немає хімії, яка має бути під час саркоми. За рік часу, проведений в Іспанії, знаю 11 дітей, які померли, – розповідає жінка.

– Батьки, будьте обережні перед тим, як полетіти в цю клініку, – зауважила Віталіна Козачок.

Увага!

Батьки просять про допомогу, бо попереду ще тривалий шлях до одужання дівчинки.

ПриватБанк

5168 7574 1080 1262
Козачок Віталіна

Ощадбанк

4790 7299 0928 4085
Козачок Віталіна

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.