Новини

Відкриють «Динопарк» та запустять повітряні кулі: якими заходами обіцяють здивувати на День міста

Під час святкування Дня міста будуть і нові заходи, і традиційні, розповів заступник міського голови Юрій Лесюк.

Про це йдеться у публікації “Молодого буковинця”.

Остаточна програма ще узгоджується, але у мерії обіцяють святковий концерт із відомими українськими зірками.

“Другого жовтня на Соборній площі плануємо провести святковий концерт – у Чернівцях виступлять відомі українські співаки Піанобой та Артем Півоваров.
Звісно, відбудеться й офіційне відкриття Дня міста, ще узгоджуємо, у якому саме форматі все відбуватиметься. Останніми роками це були різні театралізовані дійства на сходах мерії, хочемо цю традицію продовжити”, – каже Юрій Лесюк.

Цього року відмовитися від ярмарку на Центральні площі.

“Вирішили не перетворювати День міста на черговий Петрівський ярмарок, тому відмовилися від звичної для чернівчан традиції — ярмарку на Центральній площі. Лише буде ресторанне містечко на площі Пресвятої Марії, і там же продаватимуть вироби майстрів народної творчості”, – зазначив заступник мера.

У неділю, 3 жовтня, проведуть міський рок-фестиваль “Відродження”, Запросили колективи з інших міст.

Також до Дня міста планують відкрити у Центральному парку культури “Динопарк”. Облаштують його на ділянці неподалік від атракціонів.

“Встановлять величезні фігури динозаврів. Це буде постійна розвага у нашому парку, окрім зимового періоду. Організатори лише будуть змінювати фігури. Кілька місяців стоятимуть динозаври, потім – комахи, тварини льодовикового періоду”, – розповів Юрій Лесюк.

Також у планах провести мотор-шоу, шоу з повітряними кулями та фаєр-шоу. Хочуть зробити біля театру танцювальний батл. А на площі Філармонії облаштують дитячу зону.

У міській раді запевняють, що під час святкування будуть дотримуватися карантинних норм.

“Ми дуже зацікавлені, щоби у нас дотримувалися карантинних заходів. Будемо наголошувати, що запрошуємо на заходи якомога більше вакцинованих людей. Попросимо, щоби відвідувачі були у масках та дотримувалися соціальної дистанції. Все це можна буде провести, якщо Чернівці не потраплять до “червоної” зони. Інакше від усіх заходів доведеться відмовитися”, – зазначив Юрій Лесюк.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.