Новини

Через зрив сесії у міськраді Чернівців можуть виникнути проблеми з опалювальним сезоном

Якщо на сесії міської ради не виділять коштів на покриття боргів минулих періодів за газ та його постачання, можуть виникнути проблеми із опалювальним сезоном у Чернівцях.

Про це molbuk.ua повідомили у “Чернівцітеплокомуненерго”.

У нинішнього опалювальному сезоні для теплокомуненерго є умова, що необхідно до 22-го числа сплачувати за спожитий газ. Інакше буде встановлена значно вища ціна на газ.

“Якщо вчасно не сплатимо кошти за газ, то підприємство переведуть на постачальника останньої надії. І тоді за газ доведеться сплачувати не 7,42 грн, як зараз зазначено у договорі, а значно більші суми. Тому, якщо люди вчасно не оплатять за теплопостачання і не буде підтримки від міста – підвищиться ціна за газ. Відповідно борги “Чернівцітеплокомуненерго” збільшаться – і це вже може призвести до серйозних проблем”, – зазначають у “Чернівцітеплокомуненерго”.

На вересневій сесії, яка мала відбутися у п’ятницю, 24 вересня, було заплановано виділення коштів для “Чернівцітеплокомуненерго”.

“На покриття боргів минулих періодів за газ та його постачання депутати мали виділити на вересневій сесії 25 млн. грн. Ці гроші на закупівлю газу, аби опалювальний сезон розпочався без проблем. Бо ціна на газ від постачальника останньої надії на жовтень для теплокомуненерго – 31 грн. Кошти хотіли сплатити, щоб вкластися в обсяги і вчасно – до 22 листопада – оплатити газ за ціною 7,42 грн, щоби потім не платити у 4 рази більше”, – пояснили у “Чернівцітеплокомуненерго”.

Раніше повідомлялося, що депутати трьох фракцій Чернівецької міськради – “Народний контроль”, “Рідне місто” та “Команда Михайлішина” – заблокували роботу сесії, яка мала розпочатися вранці 24 вересня.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.