Новини

ВООЗ рекомендує лікувати COVID-19 препаратом, який давали Трампу

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує лікувати медичним препаратом “Регенерон” (Regeneron) пацієнтів із COVID-19, що мають високий ризик госпіталізації та смерті.

Про нові рекомендації повідомили у медичному виданні British Medical Journal та на офіційному вебсайті ВООЗ, пише Українська правда.

“Регенерон” є експериментальним препаратом, який призначають людям старше 12 років із вагою понад 40 кг.
Його затвердили для екстренного (виняткового) застосування в США, але він наразі ще проходить етапи клінічних досліджень. Його лікувальна дія засновується на комбінуванні моноклоналньих антитіл: касиривімаб (REGN10933) та імдевімаб (REGN10987).

Нові стандарти лікування засновують на даних великого британського дослідження і трьох інших наукових робіт, які ще не пройшли експертну оцінку.

Випробування показали, що суміш антитіл, вироблених синтетичним шляхом, знижувала ризик госпіталізації для невакцинованих пацієнтів, пацієнтів поважного віку та осіб з ослабленим імунітетом.

Утім, цей препарат призначений лише для профілактичного та симптоматичного лікування COVID-19, і не є засобом проти COVID-19. Тому правила особистої безпеки та гігієни досі залишаються доречними.

Минулого року препаратом “Регенерон” лікували президента США Дональда Трампа, коли його ушпиталили з ускладненнями від COVID-19.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.