Новини

Російська мережа Mere запрацювала в Чернівцях: як Данілов погрожував її закрити і чому її не заборонили

Російська мережа супермаркетів Mere, проти якої раніше виступив секретар РНБО Олексій Данілов, зайшла у Чернівці.

Попри погрози Данілова не пустити цю компанію на український ринок, у Чернівцях на вулиці Руській уже кілька днів цей супермаркет працює, пише molbuk.ua

“Пенсія не така велика, щоб ходити по дорогих супермаркетах”

Магазин російської компанії у Чернівцях має вигляд складу, але вибір товарів тут не дуже великий. Кореспондентка molbuk.ua не побачила в цьому супермаркеті товарів від відомих українських брендів. Більшість продукції – від маловідомих фірм.

Сьогодні вранці у магазині було не надто людно. Працювала лише одна каса, і сидів один охоронець.

Касирка сказала, що Mere працює в Чернівцях уже тиждень. А людей мало, бо вони ще не знають про відкриття.

– Зараз людей немає. Але на вечір їх більшає, приходять і пенсіонери, і молодь, і цілі сім’ї. Скупляться і на тисячу, і більше. Бо ціни тут справді нижчі, – каже вона.

Одна із пенсіонерок, яка прийшла до супермаркету, розповіла журналістці molbuk.ua, що чула, що це російська мережа магазинів. Проте вона ставиться до цього скептично.

– Я не дивлюсь на те, чий магазин, а дивлюсь на ціни. У мене пенсія не така велика, щоб ходити в дорогі супермаркети, – сказала жінка.

Заборонити немає законних підстав?

Наміри компанії Mere відкрити десятки магазинів в українських містах викликали хвилю обурення. Чимало людей не задоволені появою в Україні бізнесу з країни-агресора. Але, як стверджують експерти, наразі законних підстав для заборони роботи цієї російської мережі майже немає, пише Обозреватель.

“Якщо вони не під санкціями, їх немає на окупованій території, не фінансують тероризм, то хто їх може заборонити? Потрібно подивитися ще, якими товарами вони будуть торгувати тут. Чи будуть там наявні товари, які підпадають під санкції? Але, найімовірніше, відсотків 80 там буде українських товарів, також європейських та інших країн”, – повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Скандал із супермаркетами Mere в Україні: що відомо

Раніше повідомлялося, що в Україні запрацювала російська торговельна мережа Mere, хоча керівництво держави обіцяло не допустити цю компанію. Чернівці – серед міст, де анонсували відкриття цього магазину.

Секретар ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов неодноразово заявляв, що Mere не працюватиме в Україні.

“Будьте впевнені, ця мережа в Україні працювати не буде. Я звертався вже до мера міста Миколаєва, якщо я не помиляюся, щоб він розумів, що відбувається. Я хотів би його відправити туди в Красноярськ, звідки приїхали ці хлопці (засновники російської мережі Світлофор і мережі Mere — ред.), Щоб він спробував там відкрити мережу українських магазинів”, — зазначив Данілов.

Він додав, що вважає ситуацію, що склалася, ганьбою. Данілов додав, що це питання також розглядалося на засіданні РНБО.

“Ми розуміємо, як ми будемо на це реагувати. Ми розуміємо, що ми будемо в цьому випадку робити”, — заявив Данілов.

Також він додав, що “певна кількість” співробітників мережі Mere приїхали з Російської Федерації.

Що таке Mere

Виходом на наш ринок компанії Mere займається ТОВ “Альянстрейдсервіс”, бенефіціаром якого є зареєстроване в Мінську ТОВ НСК Трейд.

Кінцевим бенефіціаром цієї компанії є засновник російської мережі дискаунтерів “Світлофор” Сергій Шнайдер. Цей російський дискаунтер розвивається за межами Росії під брендом Mere.

У Росії мережа “Світлофор” розрахована на бідного покупця, хоча там стверджують, що до них часто по товари приходять і покупці середнього класу. Зовні магазини більше схожі на склади, де є каси. Нерідко вони розташовуються в промислових зонах. Тут економлять на співробітниках, продавців у залах дуже мало. Продукція може коштувати дешевше, але продається часто в нестандартній упаковці. Крім того, можна зустріти продукцію, терміни придатності якої вже закінчуються.

“Світлофори” в РФ потрапляли в скандали. У мережі є скарги покупців, пов’язані з обманом, грубістю персоналу і поганою якістю продуктів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.