Новини

Як працюватиме бізнес у «жовтій» та «червоній» зонах: коментар Ляшка

Міністерство охорони здоров’я у середу, 22 вересня, отримало доручення на урядовій нараді, яка відбувалась, а потім була схвалена на засіданні уряду – створити перелік професій для яких вакцинація проти коронавірусу буде обов’язковою.

Про це 22 вересня розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише ТСН.

За словами очільника МОЗу, це будуть працівники закладів освіти, а також працівники державних структур, міністерств, центральних органів виконавчої влади, їхніх територіальних підрозділів, а також працівники обласних і районних міських державних адміністрацій. Ці професії будуть обов’язкові для вакцинації.

“Ми сьогодні говоримо про державні структури, які отримують заробітні плати із державного бюджету і потрібні для забезпечення функціонування критично важливих для держави структур, щоб забезпечити функції держави”, – зазначив він.

Так, бізнес в “жовтому” рівні епідемічної небезпеки може обирати два варіанти:

працювати по тих карантинних обмеженнях, які зазначені в постанові;

вакцинувати свій колектив і приймати обслуговувати вакцинованих людей, не дотримуючись карантинних обмежень, яких дотримуються інші.

“Тобто в “жовтому” рівні є вибір. В “червоному” рівні епідемічної небезпеки вибору не буде: або ти працюєш з вакцинованими, або ти закриваєшся”, – резюмував міністр.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.