Новини

Які документи повинні мати освітяни для продовження очного навчання у “жовтій” зоні

З 23 вересня “жовтий” на всй території України встановлений “жовтий” рівень епідемологічної небезпеки поширення COVID-19. Заклади освіти, в яких вакциновано більше 80% персоналу продовжують навчання за очною формою.

Про те, які документи потрібні освітянам для роботи у “жовтій” зоні, повідомляє Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

При “жовтому” рівні епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з документів:

жовтого COVID-сертифіката, який підтверджує щеплення однією дозою дводозної вакцини (генерується через портал “Дія”);

зеленого COVID-сертифіката, який підтверджує повний курс однодозної чи дводозної вакцини (генерується через портал “Дія”);

міжнародного свідоцтва про вакцинацію (видається сімейним лікарем після отримання повного курсу щеплення від COVID-19);

довідки 063 (видається сімейним лікарем після щеплення однією дозою дводозної вакцини);

COVID-сертифіката про одужання особи від зазначеної хвороби (сертифікати генеруватимуться після настання відповідної технічної можливості).

З урахуванням дати введення дози вакцини строк чинності жовтих COVID-сертифікатів становить 120 днів, зелених сертифікатів – 365 днів. COVID-сертифікати, видані на підставі щеплення дводозною вакциною, набувають чинності з дня вакцинації, однодозною вакциною – з 14-го дня після вакцинації. Термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів із врахуванням дати підтвердження захворювання тестом.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.