Новини

Хабар у Чернівецькій ОДА: ще трьом особам повідомили про підозру

На Буковині повідомили про підозру ще трьом особам, які причетні до отримання хабаря у розмірі 600 тис грн чиновником Чернівецької ОДА.

Про це повідомляє прокуратура Чернівецької області, пише molbuk.ua

Про підозру повідомлено службовцю Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області та двом керівникам товариств з обмеженою відповідальністю.

“Заступник начальника одного з управлінь Чернівецької ОДА вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 6% від суми виконаних у 2020 році будівельних робіт за можливість подальшого укладення договорів підряду. У разі несплати “відкату” співпрацю із суб’єктом господарської діяльності було б припинено. Щоб унеможливити викриття, посадовець залучив керівника суб’єкту господарювання та службову особу Служби автомобільних доріг в області для досягнення домовленостей з підприємцем щодо надання неправомірної вигоди у безготівковій формі на рахунок підконтрольного товариства. З листопада 2020 по квітень 2021 року на цей банківський рахунок було перераховано 600 тис грн неправомірної вигоди”, – йдеться у повідомленні.

Хабар у Чернівецькій ОДА: що відомо

Нагадаємо, у квітні цього року правоохоронці повідомили про підозру у отриманні хабаря посадовцеві Чернівецької обласної державної адміністрації Юрію Міньку.

Пізніше у коментарі Суспільному посадовець повідомив, що про провадження щодо себе дізнався з ухвали суду, а обставини обшуків йому незрозумілі.

Юрій Мінько: що відомо про чиновника

Згідно з електронною декларацією посадовця, він володіє садовим (дачним) будинком у Чернівцях площею 104 кв м та земельною ділянкою площею 647 кв м.

Мінько задекларував автомобіль CITROEN С5 2010 року випуску вартістю 130 тис грн. У 2020 році посадовець отримав зарплату в Чернівецькій ОДА у розмірі 271 тис грн. У декларації також вказано, що Юрій Мінько зберігає в готівці 600 тис грн.

З електронних декларацій Мінька за попередні роки відомо, що раніше він працював у поліції. Дружина посадовця Інна Семань-Мінько восени 2020 року балотувалась в депутати Чернівецької обласної ради від політичної партії “Слуга народу”.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.