Новини

За один мільйон євро: у дитячій лікарні Чернівців створять відділення невідкладних станів

На території Чернівецької області та Сучавського повіту розпочалась реалізація проекту “Невідкладна допомога для дітей транскордонного регіону”.

Про це повідомляє управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, пише molbuk.ua.

Проект фінансується в рамках спільної оперативної програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства “Румунія-Україна 2014-2020”.

Головним бенефіціаром проекту є КНП “Міська дитяча клінічна лікарня Чернівецької міської ради”. Партнером виступає Сучавський госпіталь ургентної допомоги “Sf. IOAN CEL NOU”.

“Бюджет проекту складає 1 млн. 321 тис. 412 євро, з яких Європейський Союз фінансує 1 млн. 189 тис. 252 євро, а це – 90% загальної вартості. Більша частина коштів – 1 млн. євро – піде на створення відділення невідкладних станів у міській дитячій лікарні Чернівців, оснащення його сучасним обладнанням. Решта коштів буде витрачено на придбання автомобіля невідкладної медичної допомоги для Сучавського госпіталю ургентної допомоги”, – розповіла на презентації проекту Ірина-Лоредана Стенкулеску.

У міській дитячій лікарні до створення такого відділення готувалися ще з моменту будівництва хірургічного корпусу. Для цього навіть спланували так званий “нульовий” поверх, до якого добудують термоблок, куди зможуть заїжджати реанімобілі.

“Створення відділення невідкладних станів відкриє нові можливості надання більш якісної медичної допомоги дітям. Зокрема, маленькому пацієнту, який тільки поступив, одразу надаватиметься весь спектр діагностики та лікування, – розповів Сергій Сторожук, ген директор КНП “Міська дитяча клінічна лікарня”. – Медичний персонал повністю готовий до роботи в Emergency Department. Пацієнт, за необхідності, зможе перебувати у цьому відділення до 2-х діб”.

Тривалість реалізації проекту – 24 місяці (13 лютого 2021 – 12 лютого 2023).

Реконструкція та створення нового інноваційного відділення невідкладних станів у дитячій лікарні Чернівців заплановане на кінець 2021 – початок 2022 року. Відділення буде оснащене сучасним медичним обладнанням, що відповідає європейським стандартам.

Також впродовж проекту заплановані спільні тренінги та стажування українських та румунських лікарів партнерських лікарень та впровадження телемедицини на транскордонному рівні.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.