Новини

У міськраді Чернівців запевняють, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно

Опалювальний сезон у Чернівцях має розпочатися вчасно і без проблем.

Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк.

“У нас ситуація, як і в цілому в усій Україні, досить складна. Ціна на газ зросла до шалених цифр. У нас зараз у тариф для “Чернівцітеплокомуненерго” закладена ціна на газ 7,42 гривні на увесь опалювальний сезон. Але якщо зима буде холодною, обсяги використаня газу, які враховувалися за останні три роки, можуть зрости і доведеться газ купувати за ринковою ціною”, – зазначив Василь Зазуляк.

Водночас для бюджетної сфери ціна газу буде ринковою і на це міській раді потрібні додаткові кошти.

“Для бюджетної сфери зараз ціна 17 200 за тисячу кубів газу. І нам для оплати потрібно додатково виділити 48 мілйьонів гривень. Це дуже велика сума. Крім того, ще не знаємо, якою буде кінцева ціна газу. Тому без підтримки державаи буде важко обходитися”, – сказав заступник міського голови.

Директор “Чернівцітеплокомуненерго” Ігор Ніколенко попросив споживачів сплачувати вчасно за опалення.

“Теплокомуненерго підписав договір з “Нафтогаз-Трейдинг” на три роки, де пропонують ціну на газ на опалювальний сезон на рівні 7, 42 грн за куб. Але оплата має бути кожного місяця до 22 числа. Якщо це не зробимо вчасно, будемо використовувати газ від постачальника останньої надії . На сьогодні ціна у нього становить 12,4 гривні. Тому звертаємося до споживачів, щоби вони вчасно розраховувалися за спожиту теплову енергію”, – сказав Ігор Ніколенко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.