Новини

Взимку шість сіл можуть залишитися без газу: у «Чернівцігаз» пояснили, чому виникли перебої з газопостачанням

У селі Коритне, мешканці якого перекрили трасу міжнародного значення, газ відсутній через невідремонтований газовий перехід “Джурів-Банилів”.

Про це molbuk.ua повідомила начальниця управління зовнішніх відносин АТ “Чернівцігаз” Вікторія Голодняк.

“Газогін “Джурів-Банилів” був зруйнований повінню у червні 2019 року і його досі не відновили. Це державний газогін, який живить газом шість сіл Вижницького району. Вартість його відновлення становить майже 9 мільйонів гривень. Ми не можемо його відновити, бо це непередбачено тарифом. На це гроші Чернівецькій ОДА мала виділити держава. Але за півтори роки його так і не відремонтували. Ситуацію з невідремонтованим газогоном має коментувати Чернівецька ОДА”, – каже Вікторія Голодняк.

Як зазначають у “Чернівцігаз”, коли вдарять морози, газогін може не витримати навантаження.

“Наше підприємство вже вклало понад 3 млн грн, щоби людям тимчасово подати газ. Але коли збільшиться споживання газу в опалювальний сезон, труби можуть не витримати і шість сіл можуть взимку залишитися без газу. Наразі у селі Коритне мають перевірити усю газову систему, бо тут газ був відсутній тривалий час. Це небезкоштовна послуга. Люди мають право знайти іншу компанію для виконання цих робіт, але газова мережа має бути обстежена”, – пояснили у пресслужбі.

Нагадаємо, сьогодні на Буковині люди перекрили дорогу через відключення села від газу.

Наразі рух на трасі вже відновлено.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.