Новини

«Просто вчинив по-людськи»: розповідь поліцейського з Чернівців, який врятував хлопчика

Ця історія трапилася кілька місяців тому, але тоді не набула розголосу. На одному із озер у місті Чернівці почав тонути восьмирічний хлопчик. На той момент у свій вихідний на озері опинився інспектор управління патрульної поліції в області Павло Білан. Він і врятував дитину. За такий вчинок міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відзначив Павла за заслуги перед народом України.

Кореспондентка ” ” поспілкувалася із мамою восьмирічного хлопчика та дізналася деталі тієї пригоди.

“Син сказав, що впав у болото”

– Це було на Великдень. Мій Роман пішов гуляти зі своїм двоюрідним братом. Уже пізніше дізналася про пригоди сина. Він прийшов у мокрому одязі. Я одразу почала його розпитувати, в чому справа. Проте син сказав, що впав у болото, а одяг намочив водою, щоб той не був брудний. Так це і закінчилося. Пізніше, коли Павла Білана мав нагороджувати міністр, він знайшов нашу адресу та приїхав до нас, щоб повідомити про це. Тоді я була в шоці, адже ні сном, ні духом про цю ситуацію не знала. Мій Романчик – дуже непосидюча дитина, його скрізь вистачає. Коли я почала його розпитувати про це, то він просто сказав, що не розповідав, бо боявся, що я буду сваритися. Тепер, коли ми відпочиваємо на морі чи річці, я завжди нагадую сину: “Ромо, обережно! Тут Паші немає”. Хочу щиро подякувати Павлу Білану за те, що він врятував мого сина, – розповідає мати хлопчика Людмила Романюк.

“Спочатку не впізнав, а потім кинувся в обійми”

За словами поліцейського Павла Білана, у той день він відпочивав на озері з друзями.

– Дітлахи гралися біля ставка. У одного з хлопчиків взуття віднесло від берега, і він в одязі стрибнув у воду, щоб дістати його. Одяг умить намок і потягнув дитину на дно. Я це побачив і, не зволікаючи, почав рятувати дитину: схопив хлопчика за одяг, підтягнув до себе й витягнув на берег. Тоді Роман був дуже переляканий, – каже поліцейський. – Коли через декілька місяців я прийшов додому до батьків, на той момент хлопчик спав. Коли його розбудила мама, спочатку він мене не впізнав, а потім кинувся в обійми. Я не зробив нічого такого, просто вчинив по-людськи, – розповідає Павло Білан.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.