Новини

Синоптики ще прогнозують буковинцям тепле «бабине літо»

На Буковині ще буде тепле “бабине” літо, обіцяють синоптики.

Про це йдеться у публікації ” “.

“Бабине літо” – це період теплої та сухої погоди восени, пов’язаний зі стійким антициклоном. Воно може настати як у вересні, так і в жовтні чи навіть листопаді, перед настанням морозів.

– За моїми багаторічними спостереженнями, якщо початок вересня на Буковині прохолодний, то потім півтора місяця утримується ще досить тепла погода, – запевнила Тетяна Негадайлова, начальниця Чернівецького обласного центру з метеорології. – Тепло буде до п’ятниці, хоча ранки вже досить холодні. Потім на територію області надійде прохолодний атмосферний фронт. Протягом 17-18 вересня очікуються значні опади, у високогір’ї Карпат – із мокрим снігом. Вдень стовпчики термометрів опустяться до 10-15 градусів із плюсом. Вночі буде ще прохолодніше – 5-8 градусів тепла. 20-21 вересня очікується ще одна порція дощів. А з 22 вересня прийде справжнє “бабине літо”. Вранці температура повітря становитиме 8-11 градусів тепла, а вдень буде до 18-20 градусів.

У жовтні в області зберігається суха, тепла погода. Гадаю, не буде винятком і ця осінь. Можемо сподіватися на ще одне “бабине літо”.

– За перший тиждень вересня на території країни вже настала метеорологічна осінь. Адже показник середньодобової температури повітря опустився нижче як на 15 градусів, – розповіла Наталія Голеня, заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру. – З 9 по 15 вересня погода змінила свій вектор у бік літа. Саме такий період у народі називають “бабиним літом”. Воно завжди приходить після суттєвого похолодання.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, у третій декаді вересня очікується ще одне “бабине літо”, яке триватиме декілька днів. Наступний його прихід передбачають вже у середині жовтня, коли буде сонячно, а температура повітря сягатиме понад 20 градусів із плюсом. Теплу погоду прогнозують і на свято Покрови 14 жовтня. Проте наприкінці місяця будуть сильні опади та нічні заморозки, температура знизиться до 6-8 плюсових градусів.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.