Новини

Іво Бобул отримав ще одну іменну зірку – цього разу в Києві

18 вересня у Києві в рамках ХІ Загальнонаціональної акції “Зірка України” на “Алеї зірок” увічнили імена легендарних українських артистів: Ігоря Поклада, Оксани Білозір, Наталії Шелепницької та співака з Буковини Іво Бобула.

Про це повідомляє ТСН

Іво Бобул – широко відомий український співак родом із Буковини, композитор, педагог, народний артист України.

Багато пісень з репертуару Іво Бобула стали відомими шлягерами: “Душі криниця”, “Місячне колесо”, “Якщо любиш, кохай”, “На Україну повернусь”, “Скрипалю”, “Одна єдина” та багато інших.

У репертуарі артиста можна знайти й перлини світової класики, яким він надає власного стилю. Це такі пісні, як: “Крістіна”, “Пам’яті Карузо”, “Yesterday”, “Luna Tu”, “Fall in love”, “Espera”, “Liberta” та багато ін.

У 2000-му році Іво Бобулу присвоїли іменну зірку на Алеї Зірок у Чернівцях.

“Алея зірок” заснована у 2001 році в рамках загальнонаціональної акції “Зірка України” як символ найвищого визнання. Лауреатами цієї акції стали найдостойніші, найталановитіші та знакові фігури в галузях культури, мистецтва, спорту, які внесли вагомий внесок в історію України та посприяли піднесенню її міжнародного авторитету. Всі вони народилися в Україні і своїми досягненнями сприяють формуванню позитивного іміджу нашої країни.

Першою у 2001 році на “Алеї зірок” стала іменна зірка Василя Зінкевича, а потім в різні роки лауреатами цієї престижної нагороди стали: Софія Ротару, Євгенія Мірошниченко, Сергій Бубка, хор ім. Г. Верьовки та Анатолій Авдієвський, Богдан Ступка, Ада Роговцева, Олег Блохін, Тарас Петриненко, Михайло Воронін, Дмитро Гнатюк, Юрій Рибчинський, Олександр Злотник, Мирослав Вантух з Національним заслуженим академічним ансамблем танцю України імені Павла Вірського та ін.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.