Новини

Прибирали погано вулиці: у Чернівцях розривають договір з приватною компанією

У Чернівцях розривають договір із ПП “Порядок в домі 11” через неналежне прибирання вулиць міста. Така практика застосовується вперше.

Про це повідомили у департаменті інфраструктури та благоустрою.

Департамент повідомляє, що направив повідомлення про одностороннє розірвання договору та нарахування штрафу за систематичне ненадання/неналежне надання послуги з прибирання та підмітання вулиць на закріпленій, згідно договору, території для прибирання.

Посадовими особами департаменту неодноразово було зафіксовано порушення якості наданої послуги прибирання, що підтверджується складеними актами, фото та відеофіксацією.

ПП “Порядок в домі 11” ігнорував направлені зауваження і публічні заклики виправити ситуацію та надавати якісні та в повному обсязі послуги з прибирання вулиць.

Згідно з договором, ПП “Порядок в домі 11” зобов’язався його дотримуватися, за порушення умов виконання зобов’язання щодо якості наданих послуг на окремих вулицях (площах) тощо, такі дні прибирання не оплачуються.
Департаментом було зменшено суму акту до оплати за послуги прибирання за серпень 2021року на суму 124 тисячі гривень.

Окрім цього, з огляду на те, що ПП “Порядок в домі 11” не надало послуги згідно умов договору, що підтверджується актами про перевірки, підприємству додатково нараховано штраф у розмірі 20% від загальної суми неоплачених днів прибирання, а саме – 5,6 тисячі гривень.

“Департамент у разі систематичного порушення договору виконавцем має право розірвати договір без страху того, що не буде кому надавати послугу. Згідно зі змінами у законодавстві, маємо право укласти тимчасовий договір з іншим підрядником на термін проведення нового тендеру. Недобросовісні виконавці не зможуть “викручувати руки” і не надавати послуги” – сказав директор департаменту інфраструктури та благоустрою Григорій Прохоренко.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.